Inngangspartiet til GC Rieber Compact South Africa i Capricorn

Fremskritt for GC Rieber Compact South Africa

Byggingen av det nye 1900 m² store produksjonsanlegget som GC Rieber Compact South Africa har etablert i Cape Town, er ferdig. 

Selskapet er dannet for i første omgang å fremstille såkalt terapeutisk ferdigmat (RUTF – ready-to-use therapeutic foods) som skal distribueres via konsernets eksportkanaler. Andre produkttyper vil komme etter hvert. Samtidig kommer selskapet til å utvikle og utvide lokale markedsmuligheter i det sørlige Afrika.

Det nye anlegget er GC Riebers første investering i det sørlige Afrika og er en del av en større strategi for å utvide konsernets nærvær i regionen. Hensikten er å bygge et RUTF-anlegg i verdensklasse, og under planleggingen har man trukket veksler på konsernets erfaringer og ressurser i Norge og India. 

Leder for prosjektet er administrerende direktør Guy Baxter, og han har med seg mikrobiologen Lee-Ann Russell som kvalitetssikringsleder og Cameron Gray som produksjonssjef. Til å begynne med vil det være 15 ansatte, men flere vil bli rekruttert etter hvert som produksjonsvolumene øker. 

De nye lokalene til GC Rieber Compact South Africa ligger i den flotte teknologiparken Capricorn sør for Cape Town. Umiddelbar nærhet til de store samferdselsårene gir dessuten enkel tilgang til byens havn og flyplass. Planen er å eksportere varene fra produksjonsanlegget via skipsruter utenfor Øst- og Vest-Afrika.