GC Rieber Oils 50 år

GC Rieber Oils er 50 år

Industribedriften GC Rieber Oils er 50 år 10. mai, og har siden 1965 utviklet seg fra enkel raffinering av tran til å bli en høyteknologisk virksomhet med mulighet til å produsere ulike konsentrater av fiskeoljer.

50 år og 50 ansatte

GC Rieber kom inn som deleier i selskapet i 1992, som da het Alnes Marine Oils, og tok gradvis over eierskapet til hele selskapet. De siste årene har GC Rieber Oils utviklet seg til å bli en høyteknologisk virksomhet som leverer helsebringende omega-3 konsentrater til hele verden. I dag har jubilanten 50 ansatte og etter etterspørselen å dømme, håper de å bli enda flere i fremtiden.


Adm.dir. Jan Roger Bjerkestrand er stolt av det de har fått til i Kristiansund: "Kompetanse på omega-3 startet med Petter Møller i Kristiansund, og vi kan på den måten si at vi har vært med på å videreføre historien til dette viktige kosttilskuddet. En av våre suksessfaktorer er et godt team og arbeidsmiljø med stor bredde i kompetansen. Mange av oss har vært med i tykt og tynt i mange år - også gjennom krevende tider".

Fakta om Omega-3

  • Omega-3 er viktige fettsyrer som kroppen må få tilført utenfra
  • Fettsyrene i Omega-3 deles inn i to kategorier, DHA og EPA, som er viktig for hjerte, hjerne, syn og skjelett. 
  • Med Omega-3 innhold på opptil 90% tilbyr GC Rieber Oils noen av de mest konsentrerte Omega-3 kosttilskuddene på markedet. 
  • Omega 3 er et naturprodukt basert på fornybare og bærekraftige råmaterialer og ressurser
  • Biprodukter fra produksjonen brukes til energi og oppvarming av egen fabrikk, noe som gjør dem tilnærmet karbonnøytral