Illustrasjon av Birkeland Næringspark

Klarsignal for Birkeland Næringspark

En vedtatt reguleringsplanen er en viktig milepæl. Nå kan vi arbeide mer konkret og målrettet. Birkeland er spesiell for oss. Vi har bygget mange næringsparker hvor vi transformerer et utdatert industri- eller verftsområde,
men dette er første gang vi starter med blanke ark og skal skape en helt ny næringspark.

5 minutter fra Flesland, men tett på natur og vann

Arkitektkonkurransen som lå til grunn for reguleringsplanarbeidet hadde høye ambisjoner for natur, miljø og energi. HLM arkitektur, som vant konkurransen, tok i sin løsning det bølgede fanalandskapet helt inntil og delvis over byggene. Bekker og vann vil ikke bli lagt i rør, men blir i stedet en sentral del av parken. Biler og sykler plasseres i kjelleren. I 2016 åpner bybanen mellom Lagunen og Flesland, og da vil Birkeland kun ligge 5 minutter fra flyplassen. 

Rett verktøy er halve jobben

Kontoret er et viktig verktøy for bedrifter og ansatte. GC Rieber arbeider for å tilby det beste verktøyet - til enhver tid. Enten en bedrift vokser, krymper eller trenger å omstille seg. Med riktig verktøy mener vi en næringspark som tilbyr mer enn bare kvadratmeter. Vi skal tilby et tydelig landemerke og kvalitetsprofil. Vi skal tilby kantiner, parkering, sykkelstasjon, treningsfasiliteter, møterom og auditorier. Byggene skal være åpne, lyse og fleksible slik at bedrifter kan vokse eller krympe uten for store grep. Drift og forvaltning skal håndteres av våre dyktige drifts- og markedsansvarlige. 

Byggestart er ikke besluttet ennå, men planen er å bygge ut Birkeland steg for steg de nærmeste årene etter hvert som flere bedrifter ønsker å bli en del av området.

Vi gleder oss til å starte arbeidet.