Fotograf: Hasselø

Miljøsertifisering

GC Rieber Oils er nå stolt innehaver av bransjens viktigste sertifikater for bærekraftige råvarer. 

GC Rieber Oils AS har blitt sertifisert som Friend of the Sea - godkjent leverandør av Omega-3 fiskeoljekonsentrater. Dette er den andre miljø-sertifiseringen som bedriften har mottatt i 2014, og er en viktig del av selskapets strategi for bærekraftig og sporbar handel med fiskeolje for human konsum. 

Fiskeolje-industrien er stadig i utvikling, og kundenes krav til dokumentasjon av fiskeoljens opprinnelse har blitt markant strengere de siste årene. Dette er en positiv utvikling for GC Rieber Oils, som siden opprettelsen av den nye konsentratfabrikken i 2010, utelukkende har kjøpt sine råvarer fra godkjente fiskerier i Peru, Chile, Marokko og Norge. 

«Bærekraftige og sporbare råvarer er et tema som mange år har vært høyt prioritert hos oss i GC Rieber Oils» sier administrerende direktør Jan Roger Bjerkestrand, «og de nye sertifiseringene er et tydelig bevis på vårt engasjement og våre forpliktelser i forhold til viktige miljøspørsmål». 

I tillegg til den nye sertifiseringen fra Friend of the Sea, mottok GC Rieber Oils i mai også en viktig miljøsertifisering fra IFFO RS -The Marine Ingredients Organisation.