Irene Waage Basili, Fotograf: Camilla Waage

Nå vil hun bruke krisen til å utvide seismikkflåten

Irene Waage Basili vil gjøre nyoppstartede Shearwater til en ledende aktør innenfor seismikk. – Vi har en spennende posisjon i et marked som er i spill.

– Vi har en avansert flåte og antagelig den mest effektive kostnadsbasen i bransjen, og kan drifte vesentlig billigere enn våre konkurrenter, sier Irene Waage BasiliHun har sittet som sjef i GC Rieber Shipping i flere år, og er nå midlertidig konstituert som administrerende direktør i det nystartede selskapet, som vil ha hovedkontor i Bergen. 

Strategiske muligheter

Selv om det skulle gå noe tid før det blir nevneverdig bedring, skal selskapet ifølge Basili være godt rigget til å tåle det. GC Rieber Shipping har gått inn med 15 millioner dollar i tillegg til de fire skipene, og Rasmussengruppen 45 millioner dollar. Totalt er det cirka en halv milliard kroner i friske midler. I tillegg er det forhandlet frem en avtale med bankene som tilsvarer 75 prosent reduskjon i avdragene frem til 2019, og lånene forfaller ikke før i 2022. Det setter Shearwater i stand til å utnytte det Basili omtaler som strategiske muligheter fremover.

Les hele artikkelen i Sysla her.