Om GC Rieber

GC Rieber er et privateid selskap om utøver langsiktig aktivt eierskap til et utvalg av kjerneområder. Vi skal en være en drivkraft som utvikler verdier for fremtiden, både nærings- og samfunnsmessig.

I GC Rieber er vi tett på løsningene. Solid kundeforståelse, markedsledende fagkompetanse og leveranser med høy kvalitet står sentralt i alt vi gjør.

Vi har et globalt perspektiv på våre operasjoner. Et tydelig verdigrunnlag og en felles bedriftskultur danner grunnlag for aktivt samfunnsansvar og bærekraft i alle ledd.

GC Rieber opererer hovedsakelig i bedriftsmarkedene og omsetter årlig for ca. NOK 2. 000 millioner.

Familieeid konsern
Vår gründer, Gottlieb Christian Rieber, startet den første forretningen i Schrødergården i Bergen 1879. Gjennom fire generasjoner har konsernet utviklet seg i takt med kundens ønsker og behov. Fra handel med huder og skinn til bli å en eier innen områdene Industri, Shipping og Eiendom. Våre 14 leveregler har alltid vært vårt fundament for drift og utvikling.

GC Rieber Fondene
Vårt løfte er å utvikle verdier. 20% av konsernet er eid av GC Rieber Fondene som gir bidrag til sosial velferd, kultur og forskning. Dette betyr at 1/5 av de verdier vi skaper går tilbake til samfunnsnyttige formål.

Kjerneverdier

Utvikling er det som driver oss videre, både økonomisk, menneskelig og samfunnsmessig. I våre leveregler er balansen mellom økonomisk kraft, sterk intern kultur og hensynet til omgivelsene sentral. 

Vårt fundament er preget av langsiktig forretningsutvikling, mulighetsorientering og stabilt familieeierskap. Vårt verdigrunnlag er et av de viktigste elementene for å oppfylle vårt løfte om å utvikle verdier. 

Les mer
Creating Joint Futures

Leveregler

Fundamentet for GC Rieber har alltid vært stifterens leveregler. Hver generasjon har tilført noen nye. 

Les mer
Propellen i Solheimsviken, Bergen

Samfunnsansvar

I GC Rieber er vi opptatt av å ha et aktivt samfunnsansvar og bidra til bærekraftig og langsiktig utvikling innenfor de områdene og bransjene vi opererer i.

Vi mener at bedrifter skal bruke sin fagkompetanse og erfaring aktivt til å muliggjøre økonomisk, miljømessig og samfunnsmessig utviklingsarbeid med målrettede initiativer og tiltak.

Les mer
GC Rieber ble stiftet i 1879

Historie

Gruppen GC Rieber har siden starten i 1879 blitt utviklet gjennom fire generasjoner, både gjennom egen vekst og oppkjøp. Selskapet bærer navnet til sin gründer, Gottlieb Christian Rieber, som startet den første forretningen i Schrødergården i Bergen. 140 år senere er vi 500 medarbeidere over hele verden – på sjø og land. 

Les mer
Ansatte

Ledelsesprinsipper

Hos oss vil du møte ledere som er inkluderende, tydelige og resultatorienterte, og du vil komme tett på beslutningstakerne. Du vil få tilgang til et unikt internt kompetansenettverk med en rekke dyktige fagspesialister. Mulighetene for læring og kompetanseutvikling er store for deg som griper sjansene. Du får anledning til å omsette din kunnskap og dine ideer til synlige resultater, både lokalt og internasjonalt. Hos GC Rieber blir du del av en organisasjon som tar ansvar, både for kundene, samfunnet, miljøet – og hverandre.

Les mer
Marineholmen mood

Personvernerklæring

Personvern er viktig for oss i GC Rieber. Vi ønsker at både kunder, ansatte og andre brukere av våre nettsider skal være sikker på at deres persondata blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte.  

Les mer
coffee break Solheimsviken

Informasjonskaplser og script

For å forbedre din brukeropplevelse benytter GC Rieber informasjonskapsler på våre nettsider. Ved å benytte våre nettsider samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler som beskrevet i dette dokumentet. Dersom du ikke ønsker at informasjonskapsler fra våre nettsider skal plasseres på maskinen din, kan du deaktivere bruken av informasjonskapsler i din nettleser.

Les mer