Om GC Rieber

GC Rieber er et privateid selskap som utøver langsiktig aktivt eierskap til et utvalg av kjerneområder. Vår visjon er Creating Joint Futures, og vi jobber for å utvikle verdier for fremtiden - både nærings- og samfunnsmessig.

I GC Rieber er vi tett på løsningene. Solid kundeforståelse, markedsledende fagkompetanse og leveranser med høy kvalitet står sentralt i alt vi gjør.

Vi har et globalt perspektiv på våre operasjoner. Et tydelig verdigrunnlag og en felles bedriftskultur danner grunnlag for aktivt samfunnsansvar og bærekraft i alle ledd.

GC Rieber opererer hovedsakelig i bedriftsmarkedene og omsetter årlig for ca. NOK 2. 000 millioner.

Familieeid konsern
Vår gründer, Gottlieb Christian Rieber, startet den første forretningen i Schrødergården i Bergen 1879. Gjennom fire generasjoner har konsernet utviklet seg i takt med kundens ønsker og behov. Fra handel med huder og skinn til bli å en eier innen områdene Industri, Shipping, Eiendom og finans. Våre 10 leveregler har alltid vært vårt fundament for drift og utvikling.

GC Rieber Fondene
20% av konsernet er eid av GC Rieber Fondene som støtter allmennyttige formål innen sosial velferd, forskning, kultur og friluftsliv. Dette betyr at 1/5 av de verdier vi skaper, går tilbake til samfunnsnyttige formål.

Visjon og verdier

Creating Joint Futures er vår visjon og vårt mål for fremtiden. Vi jobber for å oppfylle dette ved hjelp av våre tre verdier: kreativitet, driftighet og ansvarlighet.

 

Les mer
Propellen i Solheimsviken, Bergen

Samfunnsansvar og bærekraft

I GC Rieber er vi opptatt av å ta et aktivt samfunnsansvar og bidra til bærekraftig og langsiktig utvikling innenfor de områdene og bransjene vi opererer i. Vi mener at bedrifter skal bruke sin fagkompetanse og erfaring aktivt til å muliggjøre økonomisk, miljømessig og sosialt bærekraftsarbeid med målrettede initiativer og tiltak.

Les mer
GC Rieber ble stiftet i 1879

Historie

Gruppen GC Rieber har siden starten i 1879 blitt utviklet gjennom fire generasjoner, både gjennom egen vekst og oppkjøp. Selskapet bærer navnet til sin gründer, Gottlieb Christian Rieber, som startet den første forretningen i Schrødergården i Bergen. 140 år senere er vi nærmere 600 medarbeidere over hele verden – både på sjø og på land. 

Les mer
Creating Joint Futures

Leveregler

Fundamentet for GC Rieber har alltid vært stifterens leveregler. Hver generasjon har tilført noen nye. 

Les mer
Ansatte

Ledelsesprinsipper

Hos oss vil du møte ledere som er inkluderende, tydelige og resultatorienterte, og du vil komme tett på beslutningstakerne. Du vil få tilgang til et unikt internt kompetansenettverk med en rekke dyktige fagspesialister. Mulighetene for læring og kompetanseutvikling er store for deg som griper sjansene. Du får anledning til å omsette din kunnskap og dine ideer til synlige resultater, både lokalt og internasjonalt. Hos GC Rieber blir du del av en organisasjon som tar ansvar, både for kundene, samfunnet, miljøet – og hverandre.

Les mer
Marineholmen mood

Personvernerklæring

Personvern er viktig for oss i GC Rieber. Vi ønsker at både kunder, ansatte og andre brukere av våre nettsider skal være sikker på at deres persondata blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte.  

Les mer
coffee break Solheimsviken

Informasjonskaplser og script

For å forbedre din brukeropplevelse benytter GC Rieber informasjonskapsler på våre nettsider. Ved å benytte våre nettsider samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler som beskrevet i dette dokumentet. Dersom du ikke ønsker at informasjonskapsler fra våre nettsider skal plasseres på maskinen din, kan du deaktivere bruken av informasjonskapsler i din nettleser.

Les mer