Plastjakt i Solheimsviken

I dag har vi hatt besøk av to studenter fra NTNU fra oppstartselskapet Clean Sea Solutions. Denne sommeren reiser de langs Norges kyst for å samle opp søppel med deres autonome Aquadrone.

Turen startet i Trondheim, via Oslofjorden til Sørlandet, deretter til Vestland og avsluttes i Ålesund.

Målet med reisen er å øke bevisstheten om problemet med plastforurensing, og samtidig vise fram hvordan ny innovasjon kan være en del av løsningen for å skape et renere og sunnere kystmiljø.

Fredrik Harloff Innovasjonsdirektør i GC Rieber har tidligere vært i kontakt med GC Clean Sea Solutions og var den som fasiliterte besøket i Solheimsviken.

«Prinsippet med en autonom drone i kombinasjon med andre installasjoner som Clean Sea Solutions arbeider med virker som en veldig spennende mulighet» sier Harloff. «Prosjektet er fremdeles i en tidlig fase, men dersom dette blir videreutviklet og kan skaleres, kan det være et veldig godt tiltak for å forhindre forsøpling i havneområder».

Heldigvis ble det ikke store søppelfangsten i Solheimsviken i dag, og både vi og dagens badegjester måtte si oss fornøyd med tingenes tilstand.

Vi i GC Rieber ønsker studentene fra Clean Sea Solutions lykke til videre på turen og håper at de vil lykkes med denne spennende satsningen.

keyboard_arrow_up