Fra skrap til reservedeler

Gjennom GROWIT investerer GC Rieber i ulike oppstartsselskaper med bærekraftige forretningsmodeller. En av de siste vi har blitt engasjert av er selskapet F3rnice.

Selskapet, som ble startet i 2019 har utviklet en prosess hvor de produserer metallpulver for 3D-print av gammelt skrapmetall. Dette er metall som ellers ville bli klassifisert som avfall.

Ved bruk av denne teknologien vil skrapmetall kunne benyttes til å produsere mange andre komponenter enn man gjør i dag, blant annet reservedeler.

Ved å løpende kunne produsere reservedeler etter behov, vil man forhindre overproduksjon og unødvendig utslipp fra transport. Hos Equinor alene blir det anslått at de har reservedeler for 27 milliarder liggende på lager, og ifølge Brede Lærum, blir bare en femtedel av disse brukt.

Gjennom å benytte 3D-printing av resirkulert metall sparer industrien 100-talls millioner kroner, og samtidig som man bidrar til betydelige besparelser i CO2 utslipp.

Dette er en win-win-løsning som vi i GC Rieber har stor tro på, og derfor er GC Rieber Growit stolt over å annonsere at vi har gått inn på investorsiden i dette fremtidsrettede selskapet.

keyboard_arrow_up